Nickerie doet ook mee aan AC Milan Junior Soccer Camp
25 Sep 2015, 04:13
foto
De jongens bezig met de Italiaanse trainer.


De AC Milan Junior Soccer Camps wordt vandaag in Nickerie afgesloten. Vanaf 21 tot en met 25 september wordt er in het Nickerie Stadion, steeds zes uren per dag getraind. Ruim dertig spelers doen mee met dit pilot project. De mogelijkheid bestond voor jongeren tussen 10 en 18 jaar om getraind te worden door trainers die in het programma van AC Milan Junior Soccer Camps bezig zijn.

Marco Bruno, academy trainer van Milan heeft de leiding. Hij is speciaal hiervoor, reeds 30 dagen in Suriname samen met Gerold Kent, de vertegenwoordiger van AC Milan jeugdprogramma voor Suriname. Kent is gestationeerd is Californië. Paramaribo en Lelydorp zijn reeds bezocht door dit team. Het doel van deze training is om het talent op te zoeken en te ontwikkelen. Er zijn reeds drie jongeren geselecteerd om te participeren in de internationale toernooien waar de AC Milan Junior Soccer Camp zijn talent zal scouten.

In oktober zullen er twee Surinamers schitteren in de selecties in Colombia met jongeren uit andere landen in een Zuid-Amerikaans toernooi voor de U-11. Volgend jaar maart vertrekt ook een jongere uit Suriname in de U-14 klasse om deel te nemen aan een internationaal toernooi dat in Italië zal worden gehouden.

In Nickerie is Stichting Talent Ontwikkeling Nickerie de counterpart. Voorzitter Glenn Dors is reeds langer dan 13 jaar actief met jongeren. Dors geeft aan dat in oktober de Italian Soccer Academy van start gaat in Nickerie. De organisatie ligt in handen van Stichting Talent Ontwikkeling Nickerie. Ouders hebben dan de mogelijkheid om hun kinderen in te schrijven, waarbij er een eenmalig inschrijfgeld, van SRD 100 betaald zal moeten worden en een maandelijkse contributie van SRD 50. Door mee te doen aan de Italian Soccer Academy kunnen de spelers die gescout worden later participeren aan internationale toernooien van AC Milan Soccer Camp.

Edgar van Genderen
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May