Brahim neemt onrust over Nierdialyse Centrum weg
25 Sep 2015, 00:01
foto
Algemeen directeur van AZP, Antoine Brahim.


De algemeen directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), Antoine Brahim, deelt Starnieuws mee dat personen die gedialyseerd moeten worden, niet verontrust hoeven te zijn. De behandelingen gaan gewoon door. Er zijn oplossingen gevonden voor het acute probleem dat dreigde te ontstaan. De Patiëntenraad Nationaal Nierdialyse Centrum (NNC) heeft diverse instanties schriftelijk meegedeeld dat ruim 500 personen die dialyseren, in problemen zullen geraken.

Brahim zegt dat intussen de Patiëntenraad op de hoogte gesteld is dat met hulp van nationale organisaties iedereen gedialyseerd zal worden bij NNC. Brahim zegt dat met de voormalige vicepresident Robert Ameerali er afspraken waren gemaakt over betalingen. Een belangrijke leverancier uit Nederland is niet betaald, waardoor de levering van materiaal via het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) tijdelijk is stopgezet.

De leiding van het NNC heeft de Patiëntenraad meegedeeld wat de situatie is en de patiënten voorgehouden dat ze mogelijk in andere centra worden gedialyseerd. Toen is er onrust ontstaan, terwijl naar mogelijkheden werd gezocht.
De situatie is besproken met minister Patrick Pengel van Volksgezondheid en zijn collega Gillmore Hoefdraad van Financiën. Er is gezocht naar een oplossing. De boot komt op 30 september binnen. Gehoopt wordt dat spullen zo snel mogelijk ingeklaard kunnen worden. Er wordt ook aan gewerkt om de meest acute benodigdheden in te vliegen.

Brahim zegt dat de rust teruggekeerd is en intussen wordt er gezocht naar structurele oplossingen. De continuïteit van NNC is niet in het geding. De hoogwaardige behandeling van patiënten is gegarandeerd, deelt Brahim mee. In de loop van de dag is er overleg met minister Pengel over het vinden van structurele oplossingen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May