ABOP roept op tot naastenliefde tijdens Eid-ul Adha
24 Sep 2015, 16:05
foto


De Algemene Bevrijdings en Ontwikkeling Partij (ABOP) roept in verband met Eid- ul Adha of te wel Offerfeest op tot naastenliefde. Heb elkaar lief gelijk uzelf. Dit geeft ook aan dat indien wij in harmonie willen leven, wij elkaar ook lief moeten hebben. In dit verband moet ook met veel liefde worden gekeken naar de minderdaadkrachtigen onder ons. Dit Islamitische feest dat ook door niet-moslims wordt gevierd, staat in het teken van, met liefde delen onder de armen en minderdaadkrachtigen onder ons.

Het is het feest van het offer van Abraham tevens het einde van de bedevaart naar Mekka. Met het vieren van dit feest herinnert men zich dat Ibrahiem (Abraham) gevraagd werd om zijn zoon Ismaël te offeren aan Allah. In de Koran staat het verhaal dat Allah vroeg aan Ibrahiem (Abraham) om zijn zoon Ismaël te offeren om te laten zien dat hij trouw en gelovig was. Toen Ibrahiem zijn zoon met een mes wilde doodsteken, kwam er een engel die zei dat een schaap de plaats van Ismaël mocht innemen.

Heden gebeurt het dat bij dit offerfeest iedere Moslim die er geld voor heeft een schaap, of geit, koe, os, buffel of kameel slcaht. Het vlees is bestemd voor familie, buren of vrienden en voor de armen als offer voor liefdadigheid. Vooral het laatste in verband met dit Moslimfeest spreekt de ABOP die opkomt voor de minderdaadkrachtigen aan.

In deze tijd waarbij Suriname verwikkeld is in een financieel economische crisis, is het meer dan noodzakelijk om via het geloof ons te helpen uit deze moeilijke periode. Het geloof sterkt ons en help om met liefde met elkaar te delen, elkaar lief te hebben en vooral de minderbedeelden onder ons helpen. De ABOP wenst veel kracht, wijsheid en liefde aan de totale samenleving toe maar bovenal een vrolijke Eid- Ul Adha.

ABOP Media-team
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May