VHP: Offerfeest om hoger doel te bereiken
23 Sep 2015, 15:39
foto


Je bezittingen, je tijd, je geneugten opofferen om het hogere doel te bereiken, een goed mens te zijn, moet het ultieme streven van ieder mens zijn. God heeft de mens verheven boven de andere wezens, waardoor er op de mens de verplichting rust goed te doen voor de gemeenschap en voor alle schepselen van God.

Aan de vooravond van het offerfeest, Ied-Ul-Adha, zegt de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) dat zij al 66 jaar bezig is offers te brengen voor land en volk. Zij zal de strijd blijven voren voor welvaart en welzijn van het volk. “De partij streeft ernaar om in harmonie te leven met eenieder. Laten we samen, een beter Suriname maken,” zegt de VHP in een verklaring.

Het offerfeest wordt morgen officieel in Suriname gevierd. Wereldwijd vieren miljoenen moslims het einde van de bedevaart naar Mekka. Het offeren van een dier is een symbolische uitdrukking waarbij een moslim zijn bereidheid verklaart om ook zijn eigen leven voor de zaak van God in dienst te stellen. Het offerfeest moedigt zo de moslims aan om de voorbeelden van profeet Abraham en Ismaël te volgen en moedigt hen aan bereid te zijn alles te doen wat God van hen verlangt, licht de VHP de betekenis van Ied-Ul-Adha toe “Het gaat er niet alleen om een dier te offeren, maar dat je door alle opofferingen een beter mens wordt teneinde je dienstbaar te maken voor je medemens.”

Offeren betekent in de islam niet alleen de bereidwilligheid om al je aardse belangen en je begeerten op te offeren omwille van de rechtschapenheid, maar ook de volledige onderwerping aan de wil van Allah. Door het offeren wordt er een sterke, eeuwigdurende en inspirerende traditie getoond van ware levenskracht van geloof, liefde, oprechtheid, gehoorzaamheid en nederigheid aan Allah. Als ware moslim moet je, je leven lang offers brengen voor de samenleving waar je deel van uitmaakt, geeft de VHP de boodschap van het offerfeest door.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May