Justitie-minister: Bonden zijn niet alleen voor verhoging
23 Sep 2015, 10:11
foto
Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie en Stanley Blokland, hoofd van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (Foto: Raoul Lith)


Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie is er nog niet helemaal uit welke richting de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) moet opgaan. Ze zegt dat alle partijen moeten meedenken hoe de BBS op een hoger niveau te brengen en welk traject moet worden gevolgd.

“De bond is een heel belangrijke stakeholder. De bond zal zeker meegenomen worden in dit traject,” stelt de bewindsvrouw tijdens een kennismakingsbezoek. Ze vindt dat bonden ook moeten leren dat ze er niet uitsluitend zijn om naar loonsverhoging te zoeken. “De bond moet zijn visie verruimen in dit strategisch traject naar behoud van de BBS”. De minister meent dat de aandacht niet alleen moet worden gevestigd op “oneigenlijke eisen” zoals loonsverhoging. Zij stelt dat een loonsverhoging de BBS ook in stand zou moeten houden en versterken. “En als je zo ernaar kijkt dan zie je dat zinloze eisen nooit zullen slagen”.

Ze voegt eraan toe: “Het is een cultuur van bonden om loonsverhogingen te eisen. Het geldt niet alleen voor deze bond hoor.” De bewindsvrouw doelt op de eis van Ravaksur om 20% loonsverhoging voor ambtenaren. “Ik vroeg me af, Ravaksur wat gebeurt er met je in deze crisis. Je brengt het hele land in een crisis en dan is devaluatie onvermijdelijk.” Ze stelt dat het een consequentie is als er niet goed wordt nagedacht over zaken en men alleen maar met een hamer op tafel slaat.

De minister wil samen met de dienst en de bond plannen maken die de komende vijf jaren realistisch en haalbaar zijn. “Binnen die vijf jaar moeten jullie kwantitatief en kwalitatief worden versterkt. Er moet heel duidelijk een carrièreplanning zijn uitgestippeld.” Ze heeft de bond aangespoord om zich vooral te verdiepen in carrièreplanning. Werknemers kunnen zo gemotiveerd raken.

"Wij hier binnen dit bedrijf, wij zijn de eigenaren van dit bedrijf en niemand anders. Wij zullen dan ook die verantwoordelijkheid moeten nemen om dit bedrijf te maken, uit te dragen zoals wij dat willen," klinkt het van Stanley Blokland, hoofd van de BBS. Hij is blij met het initiatief van de minister en zegt dat de dienst eerder al wat voorwerk heeft gedaan om het niveau op te trekken. Volgens hem is het resultaat van het voorwerk al naar het ministerie gestuurd.


Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May