Staatslogeergebouw al zes jaar niet in gebruik
23 Sep 2015, 04:19
foto
Het Staatslogeergebouw Coronie is al ruim zes jaren niet in gebruik. Hier wil de dc verandering in brengen. (Archieffoto: Edward Troon)


Het Staatslogeergebouw te Totness in het district Coronie is al zeker zes jaar niet meer in gebruik. Districtscommissaris (dc) Aroenkoemar Ramdhani zegt aan Starnieuws te willen weten wanneer dit gebouw wordt opgeleverd, omdat dit nog niet heeft plaatsgevonden.

Bij zijn aantreden als dc van Coronie heeft hij geen enkel stuk aangetroffen waaruit kan worden gehaald wat het probleem is. Jaren terug heeft een aannemer via een door het ministerie van Openbare Werken (OW) gehouden inschrijving het werk gekregen om het pand te renoveren.
Ramdhani heeft met de voormalige minister van OW, Rabin Parmessar, gesproken over deze situatie. Aan hem is onder meer gevraagd te onderzoeken wie de aannemer is. Intussen is de naam bekend bij de dc van het kokosdistrict.

Aangezien de inschrijving voor renovatie niet via Regionale Ontwikkeling (RO) is gegaan, zal Ramdhani spoedig bij de nieuwe bewindsman op OW aankloppen voor een gesprek om duidelijkheid te krijgen over de stand van zaken. Hij wil ook weten waarom ‘het gezicht van Coronie’, zoals de dc het gebouw noemt, nooit is opgeleverd. Ramdhani vermoedt dat de aannemer wel zijn reden heeft waarom hij het pand niet heeft overgedragen aan OW.

De dc vindt het jammer dat het gebouw weer in verval raakt. Door kamers te verhuren komt er geld in het laatje van het districtsfonds dat goed kan worden besteed. Ter verhoging van de dienstverlening is het personeel getraind. De vijf medewerkers kunnen echter de opgedane kennis niet in praktijk brengen en zijn door de dc elders geplaatst. Ook Coronianen en andere personen uit binnen- en buitenland willen volgens de burgervader zien dat het logeergebouw weer wordt gebruikt voor toeristen. Nu hebben enkele militairen hun intrek genomen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May