Schoolbesturen wachten op subsidie overheid
22 Sep 2015, 08:42
foto


Negen gemeentebesturen verenigd in Federatie Instellingen Bijzonder Onderwijs Suriname (Fibos) hebben voor het afgelopen schooljaar nog geen geld ontvangen van de overheid. De staat is ongeveer SRD 5 miljoen verschuldigd aan het Fibos. Slechts het Rooms Katholiek Bijzonder Onderwijs (RKBO) en de stichting onderwijs van de Evangelische Broedergemeente in Suriname (EBGS) hebben 75 procent van hun tegoeden ontvangen, zegt Fibos-voorzitter Ricardo Kenswil aan Starnieuws.

Kenswil vindt het vreemd dat de overige besturen nog niets hebben gekregen. Wanneer de overige gemeentes worden uitbetaald weet hij niet. Ook is niet duidelijk wanneer het restantbedrag wordt uitgekeerd aan RKBO en EBGS en hoe de betaling over het studiejaar 2015/2016 zal geschieden. Dit alles moet nog worden besproken.

Een met de minister van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (MinOWC) voor vorige week geplande bespreking, is afgelast. Kenswil hoopt spoedig van minister Robert Peneux te vernemen wanneer het gesprek plaatsvindt. “Ik weet echt niet wat te doen met de overige gemeentebesturen,” zegt de Fibos-voorman. De schooldeuren zullen opengaan, maar Kenswil verwacht een gebrekkige opstart. Waar dat nodig is zal zeker een beroep op ouders gedaan moeten worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May