Paus pleit voor meer godsdienstvrijheid in Cuba
20 Sep 2015, 00:54
foto
Paus Franciscus wordt op de luchthaven verwelkomd door president Raúl Castro. (Beeld: BBC)


Paus Franciscus is bij aankomst in Cuba, ontvangen door president Raúl Castro. Cuba is officieel atheïstisch. Toch zijn diverse religieuze stromingen actief in Cuba. De Staat laat het oogluikend toe. De paus heeft gepleit voor meer religieuze vrijheid. Castro bedankte de kerkleider voor de enorme bijdrage die hij geleverd heeft in de toenadering tussen Cuba en de Verenigde Staten. Dinsdag brengt Franciscus een officieel bezoek aan Amerika.

De paus, die van Argentijnse afkomst is, bezoekt Cuba voor de eerste keer. Hij zal zondag in Havana een mis houden. Naast meer vrijheid voor het geloof, heeft het bezoek van de kerkvorst ook te maken met de relatie tussen Cuba en VS. Intussen hebben beide landen ambassades geopend in elkaars landen.

Algemeen wordt aangenomen dat de paus ook een ontmoeting zal hebben met de legendarische Fidel Castro. Na een reeks van activiteiten vliegt de paus dinsdag door naar de VS. Hij heeft een ontmoeting met president Barack Obama. De paus zal zich blijven inzetten voor verdere normalisatie van de relatie tussen beide landen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May