Od Sozavo, directeur Ashiana en hoofd BRK bedankt
18 Sep 2015, 00:01
foto


De onderdirecteur Administratieve Diensten van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Gregory Corinde, de directeur bij Ashiana, Glaines Mawie, Raoul Dankoor, hoofd van Bureau Rechten van het Kind zijn donderdag per onmiddellijk bedankt door minister Joan Dogojo. Ze zijn ter beschikking gesteld. Hun posten zullen door anderen worden ingevuld.

Minister Dogojo bevestigt dat de functionarissen inderdaad ter beschikking zijn gesteld. Het hoe en waarom zal zij in een later stadium verduidelijken, deelt de bewindsvrouw mee. “Ik ben eerder weggegaan, dus ik heb formeel nog niets vernomen," zegt Dankoor desgevraagd. Bij hem is het ook niet bekend dat hij zijn kantoor moest ontruimen. "Ik ga u vragen zich te verstaan met de directeur van Sociale Zaken en de minister van Sociale Zaken," geeft hij als reactie. Die zijn mijn directe bazen. Hij wenst niet verder in te gaan op de kwestie.

Mawie is in de ochtend evenals Corinde, door de minister ontboden. Zij kregen de mededeling dat zij ontlast zijn uit hun functie. Later op de dag kregen ze de bedankbrief onder ogen. ”Ik wil nu ook niet reageren,“ zegt Mawie. "Het enige wat ik kan zeggen is dat de procedure onmenselijk was." Ze heeft niet de kans gehad om haar kantoor te ontruimen en het personeel te bedanken voor de samenwerking. Mawie is ter beschikking gesteld van de onderdirecteur Categoriaal Maatschappelijk Werk.

Ala-D Media
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May