Randjietsingh onwetend over geheime gesprekken
18 Sep 2015, 01:51
foto
VHP-ondervoorzitter Radjkoemar Randjietsingh


Ondervoorzitter van de VHP, Radjkoemar Randjietsingh, was er niet van op de hoogte dat partijleider Chan Santokhi een geheim gesprek heeft gevoerd met president Desi Bouterse. Hij heeft net als overige bestuursleden hiervan kennis genomen door de publicatie op Starnieuws. Randjietsingh benadrukt tegenover de redactie dat bij terugkeer van de partijvoorzitter uit het buitenland, over deze kwestie gesproken zal worden. Randjietsingh is niet op de hoogte dat niet zo lang geleden er ook een geheime ontmoeting was tussen Santokhi en Bouterse. Voor hem is dat nieuws.

Randjietsingh vindt dat iedereen met wie dan ook mag praten. "Maar als het gaat om een standpunt van de VHP, moet dat van te voren zijn besproken. Bij ons in de partij wordt er net zolang gesproken tot er consensus is bereikt," deelt de VHP-topper mee. Hij vindt het overigens een fout dat de president niet naar De Nationale Assemblee komt en in het openbaar discussieert over de maatregelen die de regering heeft genomen om de brandstofprijs en de tarieven van elektriciteit en water te verhogen. "Daar moet de discussie plaatsvinden. Vanuit de VHP-fractie is er ook op aangedrongen dat de president naar de vergadering moest komen in De Nationale Assemblee," stelt Randjietsingh.

de VHP-ondervoorzitter merkt op dat het volk het bijzonder moeilijk heeft. Het is duidelijk te merken dat er geen koopkracht is. September is een dure maand waar de kinderen thuis zijn en er moet heel veel uitgegeven worden om schoolspullen aan te schaffen. De VHP heeft een standpunt ingenomen, waarbij het beleid van de regering over de verhogingen, wordt afgekeurd. De partij wil eerst orde op zaken hebben in de nutsbedrijven, voordat verhogingen worden doorgevoerd. Bovendien moet er een samenhangend pakket aan maatregelen komen. De regering moet voorop gaan in bezuinigingen. Randjietsingh zegt dat er geen ander standpunt kan zijn van de VHP, dan wat besproken is binnen de partij. Hij gaat ervan uit dat de VHP-voorzitter het standpunt van de partij heeft uitgedragen. Wanneer Santokhi terug is, wordt deze kwestie besproken en zal om uitleg worden gevraagd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May