Benschop: Aandacht voor menselijk potentieel
17 Sep 2015, 20:57
foto
Inspectie van de troepen.


De wapenfeiten van scheidende minister Lamuré Latour zijn bij zijn afscheid van het Nationaal Leger herdacht. Hij woonde als eregast samen met de nieuwe minister van Defensie, Ronni Benschop en plaatsvervangend bevelhebber kolonel Adolf Jardim, het defilé van de troepen mee. Benschop is bij deze gelegenheid ook verwelkomd als nieuwe minister.

Nadat de troepen door Jardim, op de appelplaats van de kazerne waren begroet, verrichtte Benschop de inspectie. Het gezelschap ging hierop naar het legermuseum waar de onthullingen plaatsvonden van de portretten van de scheidende Defensie minister en bevelhebber van het Nationaal Leger. Verder vond er ook een onthulling plaats van een foto van brigade-generaal Benschop op het kabinet van de bevelhebber.

Jardim bedankte Latour voor zijn inzet om de defensieorganisatie naar grotere hoogte te brengen. Onder meer het verbeteren van de infrastructuur van de kazerne en diverse detachementen, de aanschaf van tactische voertuigen en bussen, de ondersteuning van het nieuwe opleidingsbeleid voor militairen en het uitbreiden van de buitenlandse militaire relaties, werden aangehaald.

Latour bedankte voor de goede functionele samenwerking tussen het Centraal Kantoor en het Nationaal Leger en benadrukte de medewerking die hij heeft gehad van de huidige minister van Defensie, toen als bevelhebber. Hierdoor heeft hij veel kunnen bereiken voor de organisatie. In zijn slotwoord sprak hij de hoop uit dat de huidige minister dezelfde ondersteuning zal ontvangen.

Benschop zei af te zwaaien als bevelhebber van het Nationaal Leger, maar als minister van Defensie nog onlosmakelijk verbonden te zijn met de strijdkrachten. Hij deed een beroep op een ieder om de schouders onder het werk te zetten. Voor hem is van belang te onderhouden wat is opgebouwd. Hij heeft ook veel aandacht voor het menselijk potentieel en rechtszekerheid van het personeel. Deze zullen volgens hem leiden tot een grotere output van het leger, meldt de voorlichting van Defensie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May