Marcel Zeeuw
17 Sep 2015, 17:27
foto


(Aangeboden)

Martjello,
Blanche Marie 1994
Ik kende je nog niet
Had reeds veel over je gehoord
De verhalen waren niet mis
Je kwam met veel lawaai en bombarie ons vakantiehuis binnen gelopen
Het was ongeveer 23.00 uur
Ik vroeg wie bent U
Ik ben Marcel Zeeuw, aangenaam
Ik zei ‘Martjello’ en stelde mij voor.
Ik ga naar Paris Jacob, wat is er te eten?
Bruine bonen gemaakt door Ramon
Je maakte het gezellig en was zeer aangenaam
De jaren die volgden leerden we elkaar beter kennen
En de vriendschap werd hechter
Ik ben je altijd Martjello blijven noemen
Vincent Soekra kende je al. Vincent en ik waren werkzaam in het organiseren van evenementen.

Je hebt ons altijd gesteund met raad en daad. We hadden dat met elkaar gemeen. Organiseren was je op het lijf geschreven. Je spontaniteit, eerlijkheid, hartelijkheid en openheid waren altijd aanwezig.
Kriki Festival 1997, Colakreek. Op vrijdag kwam je met de bedoeling maar even te blijven. Je ging pas maandag weg. We hadden een geweldige tijd samen. Terwijl ik aan het organiseren was, was jij de gangmaker van het festival.
Je kwam een keer bij ons langs aan de Abraham Samsonstraat. We zouden net gaan eten. Je schepte een portie eten op. Er was geen peper. Je moest peper hebben. Je keek naar buiten en zag dat de buren een peperboompje in de tuin hadden. Je sprong over de muur, plukte snel wat pepers en sprong terug over de muur nog voor de hond van de buren bij je was. Wat hebben we, (Vincent, Lucia, Debby, Marcel, Stanley, Clair, Judith en ik) gelachen om die actie. Het was op en top Martjello.

Miss Suriname 1998 heeft de vriendschap tussen ons nog verder versterkt. Met veel ups en downs tijdens de organisatie bleven wij sterk dankzij jou. Je persoonlijkheid en opgewekt karakter trok ons vooruit.
We brachten het samen tot een top evenement.
Toen gebeurde het pijnlijke. Je werd gearresteerd in Nederland. Een ellendige tijd. Ik wist je bent een harde vechter. Je komt er zeker doorheen. En dat deed je.
Fine Zeeuw† en ik hebben toen een delegatie samengesteld en hebben je op het vliegveld Zanderij als een VIP opgehaald. Radio 10 en de Ware Tijd waren ook in de delegatie. Wat was ik blij dat je terug was.
Je Pepre watra, je andere soepen, de straat afzetten en spontaan een BBQ feestje bouwen. Ik zal dat allemaal missen. De gezellige avonden op Sabana park. Je verjaardag op Sabakoe. De gezelligheid in Doubl RR.

Je was een muzikale octopus en een uitstekende kok. Met je gitaar in de hand hebben we veel avonden aan elkaar gezongen. Ja Martjello ik zal dat missen. We hebben het gezellig samen gehad. Je toonde je altijd een echte ware en goede vriend. Ja Martjello, ik kan zo nog een tijdje doorgaan. Het zou dan een heel gezellig boek worden. Martjello zou het boek dan heten. Dus jouw boek is nog niet gesloten. Velen zullen over je vertellen en nog veel meer zullen het horen en vol aandacht naar jouw verhaal luisteren.
Martjello ‘YOU ARE ONE OF THE BEST’
Rust zacht mijn vriend en Broeder.

Kenneth Cyrus
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May