Badrising en Noorman houden eerste werkbespreking
17 Sep 2015, 14:43
foto
Minister Niermala Badrising ontvangt de Nederlandse ambassadeur, Ernst Noorman. (Foto: BUZA)


Minister Niermala Badrising van Buitenlandse Zaken zal in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, een onderhoud hebben met haar Nederlandse collega Bert Koenders. Zij heeft intussen de eerste werkbespreking gehad met de Nederlandse ambassadeur Ernst Noorman. Daarvoor hadden Badrising en Noorman een gesprek onder vier ogen.

Minister Badrising haalde aan dat de relatie tussen Suriname en Nederland gebaseerd moet zijn op wederzijds respect en begrip, rekeninghoudend met de historische en culturele verbondenheid. Belangrijk is ook de realiteit van de aanwezigheid van meer dan 300.000 personen van Surinaamse origine in Nederland, deelt Buza mee in een persbericht.

Tijdens de werkbespreking is van de Nederlandse zijde een overzicht verstrekt over de activiteiten en projecten, die in uitvoering zijn in samenwerking met Suriname. Verwezen is naar de specifieke projecten op het gebied van onder andere cultuur, sport en ontwikkeling, justitiële en economische samenwerking. Verder is er ook een samenwerking op het gebied van milieu.

Noorman karakteriseerde de relatie tussen Nederland en Suriname als een zakelijke, maar bijzondere. Hij gaf de stand van zaken over de Twinning-faciliteit. Het gaat om een samenwerking tussen Nederlandse en Surinaamse maatschappelijke organisaties op velerlei gebieden. Minister Badrising gaf aan dat het van belang is deze samenwerking en projectfinanciering te evalueren.
Voor wat betreft de activiteiten en projecten van de Nederlandse ambassade werd de coördinerende rol van Buitenlandse Zaken benadrukt. De mogelijkheden om tot een verdere verdieping van de economische betrekkingen te komen werden benadrukt. Het gaat om de commerciële relatie en technische assistentie bij het stimuleren van het bedrijfsleven in Suriname.

Bij de werkbespreking werd ambassadeur Noorman begeleid door de plaatsvervangend Chef de Poste, Marscha Baak, de eerste secretaris belast met Politieke Aangelegenheden, Maurice Pourchez en de diplomaat Diana Duttenhofer, belast met de opzet van ‘Orange Grove’ een project voor jonge, innovatieve ondernemers.
De werkdelegatie van ministerszijde bestond uit: ambassadeur Albert Ramdin, adviseur van de minister, de onderdirecteur geopolitieke zaken, Michiel Raafenberg, secretaris Asha Burkhardt en Elizabeth Bradley.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May