SOC zal helpen bij formuleren sportsubsidiebeleid
17 Sep 2015, 12:51
foto
V.l.n.r.: Aniel Ghisaidoobe (secretaris minister Sport en Jeugdzaken), Oscar Brandon (bestuurslid), Hesdy Pigot (penningmeester), Guno van der Jagt (voorzitter) Faizal Aboelgafoer (minister van Sport en Jeugdzaken), Frits Purperhart (bestuurslid), Astra Singh ( secretaris-generaal)


Minister Faizal Abdoelgafoer van Sport en Jeugdzaken heeft het bestuur van het Surinaams Olympisch Comité (SOC) ontvangen. Het SOC heeft aangegeven nauwer met het ministerie te willen samenwerken. Abdoelgafoer heeft het SOC gevraagd te helpen met het formuleren van nieuwe criteria waaraan sportbonden moeten voldoen om in aanmerking te komen voor subsidie.

Voorzitter Guno van der Jagt zegt dat het streven is dat elke Surinamer van wieg tot graf een gezonde bewegingsontwikkeling doormaakt. Dit is belangrijk voor het destilleren van sporttalent om te komen tot internationale topsport prestaties. Het onderwijssysteem moet hierin een cruciale rol spelen en het SOC pleit voor een geïntegreerde aanpak. Het opzetten van faciliteiten en adequate begeleiding (coaches) zijn hierbij prioriteit.

Abdoelgafoer wil het subsidiebeleid van het ministerie onder het vergrootglas plaatsen. Het SOC heeft medewerking in deze toegezegd. Abdoelgafoer zegt dat er samen met het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur wordt gekeken naar modellen om Lichamelijke Opvoeding als verplicht vak op te nemen in het curriculum vanaf de basisschool. Het ontwikkelen van zowel de school- als buurtsport, staat hoog op de agenda van de bewindsman.

Abdoelgafoer ziet het als een uitdaging om de scheidslijnen weg te werken en alle neuzen een kant op te laten wijzen, nu het ministerie ernaar streeft slechts als ‘facilitator’ op te treden en de uitvoering van projecten over te laten aan organisaties. Hij vindt het nodig dat voorafgaand aan het uitvoeren van sportprojecten en bij het neerzetten van sportfaciliteiten, er eerst een gedegen veldonderzoek wordt gedaan om verkwisting van kapitaal te voorkomen, zegt de voorlichting van S en J.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May