Branden hullen Ecuadoriaanse hoofdstad in rook
16 Sep 2015, 22:28
foto
De vlammen zijn te zien vanuit het centrum van Quito. (Foto's: AFP)


Quito is gehuld in rook van de bosbranden die woeden rond de Ecuadoraanse hoofdstad. President Rafael Correa zegt dat hij de Venezolaanse autoriteiten om hulp heeft gevraagd voor het blussen. In het hele land woeden 17 grote branden, waarvan wordt vermoed dat deze zijn aangestoken. Caracas heeft beloofd helikopters te sturen.

Het staatshoofd zegt dat hij ook Brazilië, Colombia en Peru om ondersteuning zal vragen. Tien mensen zijn gearresteerd op verdenking van het stichten van brand in de buurt van de hoofdstad. De regering heeft de mensen gevraagd om brandstichters aan te geven. Er is een beloning van US$ 50.000 uitgeloofd voor informatie die leidt naar de brandstichters.

Eén van de grootste vuurhaarden is in de heuvels van Auqui, ten noordoosten van Quito. Mensen in de zwaarst getroffen gebieden zijn klaar om te vertrekken in het geval de vlammen zich verspreiden. Tientallen brandweerlieden proberen het vuur dat zich verspreidt naar woonwijken, te stoppen. Vorige week zijn drie brandweerlieden gedood en nog veel meer gewond geraakt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May