Leveranciers dumpen vervallen producten in Brokopondo
16 Sep 2015, 06:26
foto
Vervallen producten worden uit de schappen gehaald in een supermarkt te Brownsweg.


Bij controle van diverse winkels te Brownsweg zijn veel vervallen producten uit de schappen gehaald en in beslag genomen. De controle is uitgevoerd door een team bestaande uit functionarissen van het districtscommissariaat Brokopondo, de politie en de Brandweer.

Districtssecretaris Freddy Linga deelt Starnieuws mee dat de producten die in beslag zijn genomen, slechts drie weken geleden zijn geleverd. Er wordt misbruik van gemaakt dat veel mensen in het district het Nederlands of Engels niet goed onder de knie hebben. Daardoor kunnen zij niet opmaken of een product al vervallen is.

"Brokopondo wordt door verschillende leveranciers van goederen gezien als dumpplaats," merkt Linga op. Hij vindt het heel erg dat op deze oneerlijke manier wordt omgegaan met de mensen. Hun gezondheid wordt in gevaar gebracht. Er zal veel strenger opgetreden worden tegen mensen die misbruik maken van de situatie. De winkels zijn ook gecontroleerd op brandveiligheid. Linga zegt dat het team een heel goede job heeft gedaan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May