1750 kinderen uit Para krijgen schoolpakketten
16 Sep 2015, 11:18
foto
Dc John de la Fuente, MDG-jeugdambassadeur Walter Bouterse, DNA-lid Patrick Kensenhuis, dr-lid Araldo Rowley en MDG-jeugdambassadeur Beryl Manhoef, bij de uitreiking van de pakketten aan Para. (Foto: BIC Para)


Scholieren uit het district Para krijgen 1750 pakketten. In het schoolpakket zit een stel uniform op GLO en VOJ-niveau en schoolbenodigdheden ter waarde van SRD 100. Dinsdag is de symbolische overdracht geweest van schoolpakketten aan een aantal schoolkinderen van het district Para. Beryl Manhoef, Millennium Development Goals (MDG) jeugdambassadeur, zegt dat er landelijk schoolpakketten zullen worden verstrekt aan schoolkinderen van wie de ouders het niet zo breed hebben.

“Het uitdelen van schoolpakketten heeft vanaf 2008 een jaarlijks terugkerend karakter. Het heeft als doel om onderwijs te garanderen aan elk kind en daarmee ook de armoede te bestrijden,” zegt MDG-jeugdambassadeur Walter Bouterse. De financiering van dit project komt volgens Bouterse uit de kas van het ministerie van Sport en Jeugdzaken en andere sponsors. In totaal zullen 25000 schoolpakketten worden uitgedeeld in heel Suriname.

De organisatie voor het uitdelen van de pakketten aan Para, ligt in handen van MDG- district coördinator Miriam Asadanoe. Er is volgens Asadanoe een registratie vooraf geweest van kinderen die in aanmerking moeten komen voor een schoolpakket. Deze registratie werd uitgevoerd door volksvertegenwoordigende organen. De rest van de pakketten wordt aan huis bezorgd voor de schoolkinderen, meldt het Burger Informatiecentrum Para.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May