Bushouders NVB bijkans vijf maanden niet uitbetaald
15 Sep 2015, 13:47
foto


Bushouders die rijden voor het Nationaal Vervoers Bedrijf (NVB) zijn bijkans vijf maanden niet uitbetaald. Velen zijn niet meer in staat hun diensten te leveren. "Ik heb de mensen gezegd dat ze hun bussen in de garage kunnen houden als ze geen geld meer hebben om brandstof te kopen," zegt Kenneth Themen, voorzitter van de bond, aan Starnieuws.

Themen zegt dat de bushouders diverse malen aan de bel hebben getrokken. Hij heeft volledig begrip voor hun situatie. Van de bushouders kan niet verwacht worden dat ze hun diensten blijven leveren, terwijl de overheid hen niet betaalt. De bond vindt dat er werk is geleverd en dat daarop betaling moet volgen. Het duurt allemaal te lang, stelt de bondsvoorzitter.

Minister Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme heeft een overlegorgaan in het leven geroepen waarbij toppers van diverse parastatale instellingen zitting in hebben. De NVB zit niet in het overlegorgaan. Themen vindt dat geen gezonde zaak. Hij vraagt zich af hoe er geordend zal worden met dezelfde mensen die jarenlang niet in staat waren orde op zaken te stellen. Hij waarschuwt dat als de mensen niet worden uitbetaald, het busvervoer in gevaar zal komen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May