De Staatsraad in discussie
14 Sep 2015, 22:20
foto


Nu de Staatsraad op twee leden na al rond is, zijn enkelingen ontevreden. Niet dat het aan de president ligt, maar aan de partijen zelf. De VHP-topper Rewtie Sietaram is misnoegd over het mislopen van haar positie in de Staatsraad. Zij is tot twee keren toe overgeslagen om gekandideerd te worden als DNA-kandidaat.
In mei 2015 moest ze haar plaats afstaan aan mw. Mathoera.

Haar werd toen door de voorzitter van de VHP beloofd en ook toegezegd, dat zij voorgedragen zou worden als lid van de Staatsraad namens de VHP. Terwijl de partijleiding preekt over: vernieuwing (change), verdere democratisering, verjonging, genderbeleid, zien wij dat dit na de verkiezingen slechts loze kreten zijn geweest.

Het wordt terecht gesteld, dat men gekozen heeft voor personen met ruime ervaring. Indien men deze gedachtegang op na houdt, dan zullen de jongeren zich nimmer kunnen profileren! Men moet de eer aan zich zelf houden en plaats maken voor dynamische- en progressieve krachten.

Het is alom bekend, dat mw. Rewtie Sietaram een harde werkster is binnen elke organisatie waarin ze participeert. Dit heeft ze ook bewezen toen ze in de gelederen van de HPP (de Hernieuwde Progressieve Partij ) o.l.v. Harry Kisoensing in 2000, haar krachten gaf. Als zij zich bij een andere partij gaat aansluiten dan zal ze gezien worden als een overloper en een verrader!
Ze heeft als een Surinaamse strijdster, net als velen geloof in, dat door goede inzet en opoffering, de samenleving en het land in de naaste toekomst tot grotere hoogte kunnen komen!

Academici versus leraar!
Nu is de tijd aangebroken, dat men niet meer naar titels kijkt, maar naar de functionering van individuen. In de Surinaamse historie zijn een aantal leraren geweest, die zelfs beter hebben gepresteerd dan academici in de toenmalige Staten van Suriname, later het Parlement en thans DNA (De Nationale Assemblee).

Enkele klinkende namen van leraren zijn o.a.: Otmar Rodgers (NPS), Ram Sardjoe (VHP), Karan Ramsundersing (HPP/DA91), Caprino Alendy ( BEP/ DA’91), Emile Wijntuin (PSV/NPK ),Theo Bean (PSV), Joginder Ramkhelawan (HPP/DA91), Harry Kisoensing (HPP / DA’91), Indira Djwalapersad (VHP/Naya Kadam), Mahinder Jogi (VHP).

Opgemerkt kan worden, dat mw. Rewtie Sietaram ook leraar van huis uit is en ze zet zich als voorzitter van het genderbeleid binnen de VHP, heel goed in!
Hopelijk zal de Staatsraad en de andere organisaties zich optimaal opstellen en inzetten, zodat bepaalde zaken optimaal kunnen worden opgepakt!

Roy Harpal
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May