Noodtoestand in Californië
14 Sep 2015, 09:12
foto
De branden worden toegeschreven aan hoge temperaturen en jaren van droogte.


De gouverneur van Californië heeft de noodtoestand uitgeroepen nadat bosbranden duizenden mensen hebben gedwongen hun huizen te ontvluchten in het noorden van de staat. Gouverneur Jerry Brown zegt dat de branden gebouwen in de gebiedsdelen Napa en Lake heeft vernietigd. Honderden andere worden bedreigd.

Meer dan 1.300 mensen zijn gevlucht uit Middletown, ten noorden van San Francisco, omdat de vlammen hun huizen hebben verteerd. Vier brandweerlieden zijn zwaar verbrand en worden behandeld in het ziekenhuis. De branden in heel Noord-Californië worden toegeschreven aan hoge temperaturen en jaren van droogte. In juli alleen is al US$ 212 miljoen besteed aan bestrijding van de vlammenzee.

Tot op dit moment zijn meer dan 275 woningen en andere gebouwen opgegaan in het vuur. Het Rode Kruis heeft noodopvang geregeld voor geëvacueerde bewoners. Duizenden huizen in het noorden van Californië worden bedreigd. Een van de branden die zaterdag begon in Lake County heeft al meer dan 16.000 hectare verteerd. De branden hebben zondag het centrum van het stadje Middletown bereikt. De 1.500 bewoners waren al aangezegd te evacueren. Het vuur heeft zich snel verspreid. Er zijn vlammen tot 60 meter hoog gerapporteerd. Verder naar het oosten in de provincies Amador en Calaveras, vechten 4.000 brandweerlieden tegen het vuur dat woensdag aanwakkerde. Die brand heeft rond de 26.500 hectare bos vernietigd inclusief 86 woningen en 51 bijgebouwen. In deze gebiedsdelen worden meer dan 6.000 andere gebouwen bedreigd.

Verder naar het zuiden, voorbij Fresno, zijn brandweerlieden bezig met de grootste vuurhaard, die sinds begin eind juli al 52.000 hectare heeft verwoest. Bijna 3.000 brandweerlieden hebben die vuurhaard voor 29% onder controle. De Kings Canyon National Park is geëvacueerd. De brandweerlieden proberen het beroemde bos van de Reuzen Sequoia bomen van het park te beschermen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May