Suriname cricketkampioen Division 6
14 Sep 2015, 00:01
foto
Het winnende team samengesteld door de Surinaamse Cricket Bond.


De selectie van de Surinaamse Cricket Bond (SCB) is zondag kampioen geworden van de World Cricket League Division 6 in Essex, Engeland.
Het team van SCB werd kampioen door de finale wedstrijd van Guernsey te winnen.


Suriname won de toss en stuurde het team van Guernsey om te batten. De tegenpartij kwam niet verder dan 237 runs in 49.5 overs all out. Het team van SCB maakte in 45.1 over 238 runs en dat betekende direct kampioen van World Cricket League Division 6. Man of the match en van het hele toernooi is geworden Gavin Singh van SCB. Er werd een sportieve revanche genomen tegen het team van Guernsey, dat de derde wedstrijd van SCB had gewonnen. Radj Narain, voorzitter van SCB zegt dat volgend jaar Suriname samen met Guernsey in Division 5 zal spelen.

Suriname won in de semi-finales van Vanuatu en plaatste zich voor de finale. Vanuatu kwam niet verder dan 140 runs in 36 overs all out. In de 46 overs maakte het team van SCB 141 runs en won de partij en verzekerde zich van promotie naar Division 5. In de andere semi-finale won ook Guernsey de wedstrijd tegen het team van Noorwegen.

Volgens Narain heeft een aantal teams in Division 6 zijn ondersteuning gegeven aan SCB over de negatieve berichtgeving die verspreid is door sommige mensen uit Suriname over het Nationale Cricket Team van Suriname. Ze hebben hun afkeuring uitgesproken hierover en begrijpen niet waarom eigen mensen - Surinamers- hun Nationale team zo bejegenen in plaats van de spelers te ondersteunen.
De voorzitter van de Surinaamse Cricket Bond heeft hun namens de Surinaamse Cricket Bond en spelers bedankt voor de ondersteuning.

Edgar van Genderen
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May