Jaarrede president gepland voor 28 september
14 Sep 2015, 02:47
foto


President Desi Bouterse zal de jaarrede waarschijnlijk op maandag 28 september houden. Volgens de grondwet moet hij vóór 1 oktober de begroting voor het komende jaar aanbieden aan De Nationale Assemblee. Eerder is aangekondigd dat het staatshoofd naar New York zou afreizen, waar hij de Verenigde Naties zal toespreken.

Gezien de financiële situatie waarin het land verkeert, zal er een 'sobere' begroting worden ingediend. Verwacht wordt dat het komende jaar de situatie in het land ook niet rooskleurig zal zijn. De internationale voorspellingen zijn dat de prijzen van goud en olie verder zullen dalen. Op 28 september, tijdens de buitengewone openbare vergadering zullen ook de begrotingen van 2016 ingediend worden bij De Nationale Assemblee.

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons had eerder meegedeeld dat op 25 september het college bijeen zou komen. Dan zullen vier nieuwe leden geïnstalleerd worden. Keshopersad Gangaram Panday schuift op nadat vicepresident Ashwin Adhin bedankt had als Assembleelid. Ook Ricky Kromodihardjo heeft het lidmaatschap opgezegd. Hij is eerder benoemd als directeur van het Staatsziekenfonds. In zijn plaats komt Ruchsana Ilahibaks binnen. Sergio Akiemboto blijft directeur van Grassalco. In zijn plaats komt Wendell Asadang uit Brokopondo. De plek van minister Soeresh Algoe die in Wanica is gekozen wordt ingenomen door Hans Sandjon.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May