Regering komt SRD 4 miljoen tekort voor uitbetalen salaris
14 Sep 2015, 05:54
foto


De regering heeft deze maand SRD 4 miljoen tekort voor het betalen van salarissen van ambtenaren op enkele ministeries. Door te schuiven in de begroting is het bedrag vrijgemaakt, zei minister Gillmore Hoefdraad in De Nationale Assemblee. "Er hoeft geen extra geld gevraagd te worden aan De Nationale Assemblee," legde de bewindsman uit in het college.

Er is toestemming van De Nationale Assemblee nodig om te schuiven binnen de begroting. De volksvertegenwoordiging bepaalt het budget dat de regering mag uitgeven en ook waarvoor de bedragen bestemd zijn. De regering moet terug naar De Nationale Assemblee als de middelen anders worden besteed.

Ook voor de maanden oktober, november en december zijn er extra middelen nodig voor het betalen van salarissen op enkele ministeries. Ook dit bedrag zal binnen de begroting vrijgemaakt worden, zegt Hoefdraad. Hij had donderdag reeds in De Nationale Assemblee gezegd dat sommige departementen geen geld hebben om salarissen te betalen.

De wetswijziging moet na goedkeuring door de Raad van ministers ook behandeld worden in de Staatsraad. De nieuwe leden van dit grondwettelijke orgaan zijn vrijdag beëdigd door president Desi Bouterse. De zittingstermijn is vijf jaar.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May