277 grondbriefjes uitgedeeld in Wanica
13 Sep 2015, 00:52
foto
Dc Roline Samsoedien krijgt een brasa van een van de personen die een bereidverklaring heeft ontvangen. Minister Steven Relyveld kijkt toe. (Foto: Wanita Ramnath)


Blijde gezichten en hoopvol gestemde mensen onder de tent op het Reebergproject waar zaterdag 277 bereidverklaringen uitgedeeld zijn. Het terrein is opgedeeld in ruim 400 kavels die 400, 420 en 450 vierkante meters groot zijn. In de tweede fase zal de rest van de kavels uitgedeeld worden. Het project is alvast ontbost, maar zal bouwklaar opgeleverd worden. Er is een bord onthuld waarop de perceelnummers en de ligging aangegeven zijn. De mensen zijn op basis van hun noden en de mogelijkheid om te kunnen bouwen, geselecteerd.

Districtscommissaris (dc) Roline Samsoedien merkte op dat niet iedereen een huis wil kopen. Mensen willen ook graag een stukje grond om zelf op te bouwen. “We geven geen bos weg. We hebben alles ontbost en we zullen het terrein egaliseren, verkavelen en wegen aanleggen, zodat u het stuk bouwrijp krijgt. Verder is er een bord met alle gegevens en u kunt uw perceel daarop opzoeken,” deelt Samsoedien mee. Zij benadrukte dat het perceel niet verkocht mag worden. Ook legde ze uit dat de mensen een ruim terrein krijgen zodat zij een eigen moestuin kunnen aanleggen en kunnen voorzien in hun levensbehoefte.

Projectleider Vijay Chotkan benadrukte dat het om een stukje zekerheid gaat. Op deze manier wordt het beleid van president Desi Bouterse uitgevoerd. “Het doel en de visie is erop gericht om mensen woon- en leefgenot te verschaffen. Ook het leveren van eigen bijdrage is belangrijk”, stelde Chotkan. Assembleelid Amzad Abdoel zei dat mensen met een sombere toekomst uit hun noden geholpen zijn. Hij benadrukte dat het perceel niet voor andere doeleinden gebruikt mag worden dan voor verbouwing en bebouwing.

Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer gaf aan dat er een goede screening vooraf is geweest. "Als je mensen een stuk grond geeft, moeten zij het terrein kunnen vinden. Het mag niet bebost zijn, want dit soort zaken zorgen voor veel problemen. Andere districten volgen nog. We hebben Commewijne al aangedaan, het commissariaat Zuidwest heeft occupanten achter het NIS geholpen met een stuk terrein op Leiding 19. Dit probleem is dan al opgelost,” deelde Relyveld mee.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May