Commissariaat en OW ruimen illegale vuilstortplaats op
12 Sep 2015, 05:54
foto
De troep langs de Smeltzweg wordt opgeruimd door commissariaat Paramaribo-Noordoost en OW.


Buurtbewoners hebben in een brief aan districtscommissaris (dc) Jerry Miranda van Paramaribo-Noordoost dringende hulp gevraagd. De Smeltzweg, het verlengde van de Jozef Israëlstraat, lijkt een vuilnisbelt te worden. Er wordt illegaal vuil gedumpt. De stank is niet meer te houden, terwijl junkies tussen de troep naar spullen en oud-ijzer zoeken om aan geld te komen.

Miranda heeft na onderzoek ook het ministerie van Openbare Werken ingeschakeld. Samen met de bestuursdienst zijn de opruimingswerkzaamheden begonnen. Langs de weg zijn autowrakken, wasmachines, gasfornuizen tot dode dieren gedumpt. De dc heeft ook gedetineerden ingezet om de omgeving weer schoon te krijgen.

Het eerste deel is al opgeruimd. De bestuursdienst heeft de bewoners gevraagd om waakzaam te zijn. Wanneer er weer vuil wordt gedumpt moet het kentekennummer worden opgenomen en worden doorgegeven aan de politie. Besloten is om onopvallend in de omgeving te surveilleren. De dc kondigt aan dat mensen die betrapt worden, kunnen rekenen op een forse boete.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May