Werk milieubrigadiers wordt gewaardeerd met donatie
11 Sep 2015, 22:14
foto
De donatie voor de milieubrigadiers.


De scholieren die meedoen aan het jaarlijkse Krin Kondre project, krijgen reflecterende vesten en petten, een donatie van Suriname Environmental and Mining Foundation (SEMIF) en Global Road Technology (GRT). Moedio Tirtotaroeno van SEMIF zegt: “Houdt u in het bijzonder rekening met deze actieve jongeren, onze milieubrigadiers, die zorgen voor een beter leefklimaat in de binnenstad, maar stelt u bovenal te allen tijde uw veiligheid en die van de overige medeweggebruikers voorop”.

De jongelui krijgen de artikelen via het Directoraat Openbaar Groen van het Ministerie van Openbare Werken(OW). De geste is in het kader van het bevorderen van verkeersveiligheid. SEMIF en GRT doen dringend een beroep op de samenleving om verkeersfatsoen toe te passen en beter te anticiperen op de medeweggebruikers. Ook de scholieren die meedoen aan het Krin Kondre project van het Ministerie van OW dienen hun werk veilig uit te kunnen voeren.

AK Communication Consultancy is momenteel bezig een landelijke campagne op te zetten om aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid in Suriname. Er zal zoveel mogelijk samen met de verschillende (overheids-) instanties, NGO’s en de huidige partners worden gewerkt om de bewustwording op het gebied van de verkeersveiligheid effectief te vergroten.

Ronald Roorda, directeur van GRT, zegt dat GRT met zijn ‘Road Safety Initiative’ een bijdrage wil leveren aan de verkeersveiligheid van wegen, zowel in steden als ook in de binnenlanden in Suriname. “Dit impliceert dat we schoolgaande kinderen willen voorzien van reflecterende vestjes, petten of rugzakken zodat de kinderen onder alle omstandigheden tijdig worden gezien door overig deelnemend verkeer”.

In een persbericht geven de donateurs enkele veiligheidstips aan weggebruikers:
- Neem als autobestuurder alleen deel aan het verkeer als u in het bezit bent van een geldig rijbewijs
- Geeft u gevolg aan de verkeersregels, verkeerstekens en verkeerslichten
- Geeft u gevolg aan de aanwijzingen en bevelen van de politie
- Vermijd rijgedrag om overige weggebruikers te belemmeren
- Service regelmatig uw voertuig (om de drie maanden)
- Houd er rekening mee dat zware regenbuien invloed hebben op het verkeer en uw rijgedrag; pas uw snelheid dan aan en doe uw dimlichten aan
- Rijd niet onder invloed van verdovende middelen en alcohol
- Laat u rijden bij vermoeidheidsverschijnselen of ziekte
- Ook bromfietsers en fietsers dienen zich te houden aan de gestelde verkeersregels.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May