Dikan vraagt delegatie speciale aandacht voor binnenland
12 Sep 2015, 07:47
foto
Minister Edgar Dikan poseert met de delegatie van de Hong Kong Special Administrative Region. (Foto: RO)


Inspanningen van de honorair consul van Suriname binnen de Hong Kong Special Administrative Region (HKSAR) Jim Lok, hebben geresulteerd in een bezoek van een delegatie van deze organisatie aan minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO). De delegatie is in het land om verschillende ontwikkelingsprojecten in Suriname voor te bereiden.

Dikan hield de delegatie voor dat het binnenland speciale aandacht verdient. De overheid is bezig om de randvoorwaarden te scheppen zodat ook het zaken doen in het binnenland zeer aantrekkelijk wordt. Te Snesikondre, Stoelmanseiland en Atjoni, zullen meerdere centra worden opgezet om de belangrijkste overheidsdiensten daarginds te vestigen. Dit is, naast een gemak voor de bewoners, stimulerend voor de productie en de werkgelegenheid in de gebieden, zegt de voorlichting van RO.

De minister heeft de delegatie uitgenodigd om samen met hem naar het binnenland te gaan. De bezoekers vroegen hem bij deze gelegenheid om eveneens een bezoek af te leggen aan China. De delegatie bestond uit Peter Lo (consulaat van de Republiek Suriname in Hong Kong), Daniel Liu, Yu Zhu, en Paul Liu, allen representanten van het departement van commerciële en handelsbetrekkingen van het consulaat van Hong Kong.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May