RGB stimuleert jongeren om grondaanvraag in te dienen
11 Sep 2015, 09:12
foto
Jongeren tijdens de informatiesessie van RGB en het Nationaal Jeugdparlement.


Heel weinig jongeren doen een aanvraag om in aanmerking te komen voor een stuk grond. Zij blijken niet op de hoogte te zijn hoe een stuk grond aan te vragen en wat de voorwaarden zijn. Om hierin verandering te brengen, hebben het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) en het Nationaal Jeugdparlement (NJP) voor de jeugdigen een informatie-bijeenkomst gehouden te Zanderij 1.

RGB-minister, Steven Reyveld geeft aan dat hij eerder enkele sessies heeft gehad met het bestuur van het NJP. Hierbij kwam naar voren dat de jongeren met heel veel vragen rondlopen over grondaanvragen. Ook werden er voorstellen aangedragen door het Jeugdparlement. Daarom besloot Relyveld deze voorlichtingssessie te houden, waarbij alle diensten die betrokken zijn in het proces van grondaanvraag tot afhandeling een presentatie hebben verzorgd.

Jeugdparlementsvoorzitter, Priya Sital zegt dat een stuk grond de basis is voor de toekomst van de jongeren. Echter blijkt dit in de meeste gevallen een drempel te vormen. Deze voorlichtingssessie moet ertoe bijdragen dat nu meer jongeren een stuk grond aanvragen voor een betere toekomst.

De bewindsman geeft aan dat in de afgelopen periode een klein deel van de jongeren in aanmerking is gekomen voor een perceel. Dit is volgens hem aan de lage kant. Relyveld meent dat de overheid de plicht heeft om de nodige voorlichting te geven, zodat zij harder hun best doen op school om later een eigen huis te kunnen bouwen op het aan hen uitgegeven perceel.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May