Houtverwerker perst weggebruikers af
10 Sep 2015, 18:10
foto


In zijn hoedanigheid van CLO-voorzitter, heeft assembleelid Ronald Hooghart een schrijven gericht aan de minister van Ruimtelijke ordening, Grond en Bosbeheer (RGB) Steven Relyveld en aan Jennifer van Dijk-Silos, minister van Justitie en Politie. Volgens hem perst een houtverwerker op de weg richting Java aan de Commewijnerivier weggebruikers af. Hij verwacht dat de bewindslieden maatregelen treffen tegen dit optreden.

De man in kwestie heeft een hefboom over de weg geplaatst, met de mededeling dat weggebruikers 100 en 200 USD moeten betalen om hun weg te kunnen vervolgen. “Verder wordt van je geëist je rijbewijs af te geven voor verificatie en wordt je voorgehouden dat men niet verantwoordelijk gesteld moet worden voor eventualiteiten in die omgeving”, schrijft Hooghart in de brief.

Volgens het schrijven is deze kwestie al eerder onder aandacht van de bewindslieden gebracht. Hij verwacht in ieder geval dat er binnen een week opgetreden wordt. “Wij doen u het advies toekomen onmiddellijk maatregelen te treffen tegen deze ordeverstoorders. De brutaliteit om de weg af te sluiten is al reden genoeg om de concessies of de werkvergunningen van deze onverlaten in te trekken”, staat in de brief.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May