Beller geeft onjuiste informatie over verdwenen helicopter
09 Sep 2015, 16:54
foto


De 31-jarige Dennis B. heeft naar de Centrale Meldkamer van de politie gebeld en doorgegeven dat hij te Witagron een helikopter onbeheerd op een open veld had aangetroffen. De politie en een team van het NCCR begaven zich naar de opgegeven locatie, echter bleek het om een kwaadaardige grap te gaan. Hiermee is de gemeenschap onnodig in de kosten gejaagd en is er gespeeld met het leed van familieleden die op zoek zijn naar hun geliefden, zegt de Public Relations van de politie.

Dennis B. zou de helikopter twee maanden geleden op dezelfde plek hebben gezien; toen dacht dat hij zogenaamd dat het om een defect toestel ging. De politie is sindsdien constant met de beller in contact gebleven. Hij was bereid de politie naar de plaats waar hij de helikopter had aangetroffen te brengen. Een speciale eenheid van de politie en een team van het NCCR begaven zich naar het gebied, waar zij echter niets aantroffen.

Dennis B. was ook plotseling niet meer telefonisch bereikbaar en het werd duidelijk, na alle inspanningen, dat politie en NCCR voor de gek werden gehouden. Dennis B. is dinsdag 8 september opgespoord en aangehouden in het district Para. Na te zijn verhoord werd de verdachte heengezonden. Het dossier zal worden doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

De politie neemt iedere melding serieus. Nagegaan zal worden of de kosten die zijn gemaakt, verhaald kunnen worden op deze beller.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May