Mitchell Labadie per januari Chef Staf Kabinet President
09 Sep 2015, 01:10
foto
Luitenant-kolonel Mitchell Labadie


Luitenant-kolonel Mitchell Labadie (39) wordt per 1 januari 2016 aangesteld in de nieuwe functie van Chef Staf op het Kabinet van de President. Deze functie wordt voorbereid door Peggy Bouterse-Bilkerdijk, dochter van het staatshoofd. Zij is benoemd tot adviseur op het Kabinet en zal ook de functie van Chef Staf tijdelijk waarnemen.

In een persbericht uitgegeven door de perschef van het Kabinet van de President, Clifton Limburg, wordt aangekondigd dat kandidaten in de komende maanden voor diverse posities worden klaargestoomd. Dit in navolging van verjonging in De Nationale Assemblee en de regering, waarin de jongste ministers ooit, zijn opgenomen. Zij zullen begin 2016 de functies fulltime kunnen overnemen. In de tussentijd zullen diverse adviseurs aanblijven om de nieuwe generatie bij te staan, zolang dat noodzakelijk is, wordt meegedeeld.

Bij de werving van kandidaten is er naast persoonlijke eigenschappen sterk gelet op de aangescherpte vereiste kwalificaties voor de functies. Een deel van de nieuwe medewerkers bevindt zich nog in het buitenland, alwaar zij internationale ervaring opdoen op hun vakgebied.

Labadie heeft de afgelopen jaren namens Suriname gediend in de Defensie Raad van Unasur, met als standplaats Argentinië. In het persbericht wordt meegedeeld dat hij medeverantwoordelijk was voor het succesvolle voorzitterschap van deze Raad door Suriname, in de persoon van president Bouterse, tijdens 2013-2014. Labadie heeft zijn officiersopleiding doorlopen in Venezuela, en daarna een Masters diploma in Public Administration behaald aan het Lim A Po Instituut.

Hij heeft gediend in diverse functies binnen het Nationaal Leger en was tussen 2011-2013 hoofd Planning en Onderzoek op Defensie. Daarna heeft hij Suriname bij Unasur vertegenwoordigd voor defensie aangelegenheden. "Zijn organisatievermogen, diplomatiek inzicht en regionale oriëntatie (met name Zuid-Amerika0 hebben ertoe bijgedragen dat hij in aanmerking komt voor deze nieuwe functie op het kabinet." Hij neemt per 2016 de dagelijkse leiding van het Kabinet van de President op zich.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May