100 jongeren krijgen skills voor vakantiejob
08 Sep 2015, 22:58
foto
Enkele jongeren tijdens de training. (Foto's: Raoul Lith)


Honderd vakantiejobbers doen mee aan de training ‘persoonlijke ontwikkeling en positieve beroepshouding’ die door het PADF Kari Yu! programma wordt verzorgd. De jongeren zijn geselecteerd uit een groep van 1.200 die zich heeft opgegeven voor het vakantie werkgelegenheidsproject van het ministerie van Sport en Jeugdzaken.

“We vinden het heel fijn dat we een partner hebben gevonden in PADF om ons te helpen dit project uit te voeren”, zegt de directeur van Jeugdzaken, Rachel Koningsbloem-Pinas. Ze merkt op dat deze jongeren een uitmuntende kans hebben gekregen uit de grote groep geregistreerden. "Deze jongeren worden getraind in persoonlijke vaardigheden en hoe een positieve werkattitude te hebben. Dit is ter voorbereiding op hun vakantiejob waarmee zij binnenkort van start gaan”, licht Rochelle Renfurm van Kari Yu! toe.

Goede werkhouding
Kleding, samenwerken, zelfreflectie en communicatie zijn enkele thema’s die tijdens de vijfdaagse training behandeld zullen worden. Renfurm stelt dat door de training de jongeren zichzelf heel goed kunnen presenteren. Ze benadrukt dat je maar een keer de kans krijgt om een eerste indruk te maken. “Vandaar dat we deze training belangrijk vonden voor de jongeren”.

“Waarmee jullie vandaag starten is een heel belangrijk deel van je toekomst. Je bent misschien over of je bent geslaagd dat is een deel. Om te kunnen functioneren op een werkvloer heb je niet alleen je diploma nodig, maar ook vaardigheden. Je moet een goede werkhouding hebben en kunnen communiceren. Dat leren jullie vandaag”, gaf Koningsbloem-Pinas de jongeren mee.

De training wordt simultaan verzorgd aan de jongeren op vijf locaties te Flora/Goede Verwachting, Ramgoelam/Latour, Sunny Point, Ephraimzegen en Kwatta.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May