VHP draagt Rathipal en Kandhai voor als leden Staatsraad
08 Sep 2015, 04:26
foto


De VHP heeft twee nieuwe vertegenwoordigers voorgedragen in de Staatsraad. Het gaat om de hoofdbestuursleden Mahinder Rathipal en Ganeshkoemar Kandhai. President Desi Bouterse heeft alle organisaties aangeschreven om binnen drie dagen voordrachten te doen. Negentig dagen na het aantreden van De Nationale Assemblee eindigt de zittingstermijn van de Staatsraad. Uiterlijk 25 september moet de nieuwe Staatsraad in functie zijn.

De Staatsraad bestaat uit ten hoogste vijftien leden die door de president worden benoemd.
De leden van de Staatsraad worden voor benoeming voorgedragen door:
a. de in De Nationale Assemblee vertegenwoordigende politieke organisaties;
b. de gezamenlijke vakbeweging;
c. de gezamenlijke werkgeversorganisaties.

De president stelt vast hoeveel leden de politieke partijen kunnen voordragen. De VHP is de enige partij op de NDP na, die meer dan één vertegenwoordiger mag voordragen. Dit geschied op basis van het aantal verworven zetels. Aanvankelijk had de VHP te horen gekregen dat ze één vertegenwoordiging zou hebben in dit orgaan. De VHP-leden in de Staatsraad, Harold Ramdhani en Geetapersad Gangaram Panday worden vervangen in de nieuwe samenstelling.

De president hoort de Staatsraad over:
a. wetsontwerpen, die ter goedkeuring aan De Nationale Assemblee worden aangeboden;
b. overeenkomsten met andere mogendheden en met volkenrechtelijke organisaties, welke ter goedkeuring aan De Nationale Assemblee worden voorgelegd;
c. ontwerpen van uit te vaardigen staatsbesluiten.
2. Voorts hoort de president de Staatsraad met betrekking tot andere aangelegenheden, waaromtrent hij zulks nodig of wenselijk oordeelt.

U kunt de Wet over de Staatsraad hier downloaden.
pdf-icon.gif Wet_Staatsraad.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May