Rover binnen enkele uren aangehouden
07 Sep 2015, 21:02
foto


De afdeling Regionale Bijstandsteam Paramaribo van het Korps Politie Suriname heeft vanmiddag omstreeks 15.00 uur een rover aangehouden. Dit gebeurde op de hoek van de Gemenelandsweg en de Hofstraat. Deze verdachte paste precies bij de beschrijving van een beroving die enkele uren eerder werd gepleegd.

De rover werd uit zijn voertuig gesleurd en hardhandig aangepakt bij de aanhouding. Eerder op de dag, rond 11.00 uur, kreeg de politie melding van een roofoverval. Twee mannen hebben aan de Kwattaweg een winkelier beroofd. Dit gebeurde op het moment toen de winkelier geld overhandigde aan een vertrouweling die dit moest brengen naar de bank. De rovers, die niet gewapend waren, hebben het geld buitgemaakt. Ze hebben de plaat gepoetst in een groene Toyota Mark-X met het kentekennummer PF 57-59. De politie gelastte de opsporing van het tweetal en de vertrouweling werd flink aan de tand gevoeld.

Het gelukte de politie om binnen enkele uren deze zaak op te lossen. Tijdens de aanhouding was slechts één persoon in het voertuig. In de auto zijn er kledingstukken gevonden die voldoen aan de beschrijving van de rover tijdens de beroving. De camerabeelden bevestigden eveneens dat de persoon die is aangehouden met het voertuig ook betrokken is bij de roofoverval. De tweede verdachte is nog voortvluchtig. De buit was SRD 50.000 en het vermoeden bestaat dat de tweede verdachte deze nu in beheer heeft.

Ala-D Media
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May