Vierde Islamitisch jeugdkamp succesvol afgerond
07 Sep 2015, 22:53
foto
De jongeren die deelgenomen hebben aan het jeugdkamp met hun certificaat.


Ittefaaq-ul Islam (Surinaamse Islamitische Organisatie) hield
van 3 tot 6 september haar 4de jeugdkamp. 25 jongeren vanaf 7 jaar werden bijgeschoold in het lezen van de Quran en het oefenen met hun gebed. De jongeren hebben 4 dagen overnacht bij de moskee. Elke dag had een origineel schema.

Behalve Quran lessen werd ook diëtiek, geschiedenis, cultuur en wetenschap behandeld en aangeleerd. Voedseltechnoloog, Ricky Stutgard, gaf een lezing over essentiële voedingstoffen, Adiel Kallan hield een lezing over de Islamitische spijswetten en Anwar Alibux (Al-Khemia) gaf een presentatie over Islam en de wetenschap. De tentoonstelling 'Islam en de wetenschap' van Al-Khemia was ook uitgestald bij de Ittefaaq-ul Islam.

Jihad was ook een van de onderwerpen die aan de orde kwam. Jihad betekent het verrichten/uitvoeren van juiste handelingen. Halal eten, zelfbeheersing, discipline, bescheidenheid en geduld zijn kernwaarden die aan de jongeren werden bijgebracht. Er was een partybus ingehuurd die Qawali (Islamitische) muziek afspeelde tijdens een tour door de binnenstad. De muziek was rustig, want bescheidenheid is een van de waarden die in acht moet worden genomen.
De jongeren kregen aan het eind van hun kamp een certificaat. De SIO-Ittefaaq-ul Islam is van plan om haar jeugdkamp volgend jaar groter en breder uit te voeren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May