DNA donderdag bijeen; antwoord aan Ravaksur woensdag
07 Sep 2015, 09:02
foto


De Nationale Assemblee komt donderdag om 10.00 uur in openbare vergadering bijeen. Bespreking van de door de regering afgekondigde maatregelen met betrekking tot de solidariteitsheffing en verhoging van de elektriciteits- en watertarieven is het agendapunt. Hiervoor wordt de recesperiode onderbroken door de volksvertegenwoordiging. Oppositie en coalitie hebben om een openbare vergadering gevraagd.

De vakbeweging, het bedrijfsleven en diverse maatschappelijke groepen hebben geprotesteerd tegen de verhogingen. De Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) heeft gisteren een onderhoud gehad met president Desi Bouterse op zijn buitenverblijf in 'Brokobaka'. Hierbij zaten ook aan Henk Herrenberg en Kenneth Slooten. Robby Berenstein, woordvoerder van Ravaksur tevens voorzitter van C-47, zegt aan Starnieuws dat de president woensdag antwoord zal geven op het terugdraaien van de maatregelen.

Ravaksur is ook voorstander van verhoging van de elektriciteits- en watertarieven, maar niet op deze manier. Gepleit wordt voor een gefaseerde verhoging en een samenhangend pakket aan maatregelen. De elf personen tellende delegatie van Ravaksur is vervoerd door het kabinet van de president naar Brokopondo. Op CLO na waren alle vakcentrales en de Bond van Leraren aanwezig bij dit gesprek. Er is van 12.00 tot 15.00 uur vergaderd over de verhogingen. Met voorbeelden is aangegeven aan de president waarom de verhoging niet op deze manier doorgevoerd kan worden. Berenstein heeft een goed gevoel over het onderhoud. "Ik vind het niet erg waar het gesprek is gevoerd. Als de president in Nickerie was, zouden wij ook zijn gegaan," stelt hij.

C-47 had een besturenvergadering gepland voor dinsdag. Deze is uitgesteld naar vrijdag. "Wij willen het resultaat van het gesprek met de president meenemen. Woensdag om 12.00 uur krijgen wij antwoord. De president moest zaken nog afstemmen met de ministers," deelt Berenstein mee.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May