Dodson: Volk debet aan situatie land
08 Sep 2015, 05:34
foto
Minister Regillio Dodson


Het volk is mede schuldig aan de situatie waarin het nu is beland meent Regillio Dodson, minister van Natuurlijke Hulpbronnen. De besluiten van de regering worden zonder meer geaccepteerd door de samenleving. Door de jaren heen heeft het volk geen gebruik gemaakt van de instituten om inspraak te hebben. Van de andere manieren om zaken af te dwingen is ook geen gebruik gemaakt.

Een week geleden is besloten om de ‘government-take’ op brandstof met 40 cent te verhogen. Vanaf 15 september gaan de prijzen van elektriciteit en water flink de lucht in. De regering heeft vaker gewezen op de noodzaak om de prijzen van nutsvoorzieningen te verhogen. De kosten voor het produceren van stroom en schoon water zijn vele malen hoger dan wat de consument betaalt. De overheid heeft besloten de consument niet meer te subsidiëren. “Maar we gaan het volk niet zo laten,” deelt Dodson mee. “We zullen dit samen als team moeten tackelen.”

Met de dalende prijzen van olie en goud zijn de vooruitzichten niet goed. Dat zal voorlopig zo blijven. De natie heeft zich niet voorbereid op deze situatie merkt Dodson op. “Het is een bedreiging die van buiten op ons afkomt. Maar we moeten ook eerlijk zijn en de schuld bij onszelf zoeken,” meent de bewindsman. “De afgelopen 30 jaren zijn we niet zuinig met elkaar omgegaan, we hebben niet genoeg gespaard met elkaar, we hebben ons een bepaald patroon toegeëigend dat een beetje funest is. Dat moeten we allen veranderen.”

Het belanden in de benarde situatie heeft niet alleen aan het beleid van de regering gelegen. Het volk heeft door de jaren heen meegeholpen. “De regering wordt geplaatst door het volk via de verkiezingen. Er zijn ook nog instituten om inspraak te hebben. Er zijn manieren om bepaalde zaken gedaan te krijgen. Als je dat niet doet sanctioneer je, dat is de realiteit.” Dodson merkt op dat de mentaliteit van ‘God voor ons allen, iedereen voor zichzelf’ bij de samenleving zal moeten veranderen. De overheid gaat daarentegen zaken die fout lopen corrigeren.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May