Moestadja gewenst op Biza
07 Sep 2015, 07:31
foto


Elke president die een tweede ambtstermijn begint, neemt alle goede ministers van het eerste kabinet met zich mee. Want waarom zouden wij het wiel weer moeten uitvinden?

Wij hebben als Stichting Cultuureducatie heel positief samengewerkt met de minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken, tijdens het eerste kabinet Bouterse. Wij konden toen met drie taalkundigen de eenduidige spelling van de namen van onze nationale feestdagen verwezenlijken. Kort daarna verscheen de Commewijnekrant en even later begon het onderzoek naar het Massagraf van 1902 op Mariënburg samen met de Stichting Hindostaanse Immigratie. Projecten die vroeger als onuitvoerbaar werden beschouwd.

Voor de Stichting was het dan ook onaangenaam dat met het uitzetten van de PL uit de regeercombinatie, wij als veldwerkers niet alleen de minister van Biza, maar ook de hulp van de toenmalige hulpvaardige dc Commewijne, Ingrid Karta-Bink kwijtraakten.

Met de terugkeer van enkele hoogopgeleide toppers in het tweede kabinet Bouterse, krijgt vooral de Javaanse bevolkingsgroep nu een enorme push om hun emancipatiedrang te verwezenlijken. Deze positieve drang heeft vooral de Javaan van Mariënburg nu ook heel hard nodig. De zinspeling van president Bouterse bij de beëdiging van Moestadja tot minister van Arbeid, dat deze misschien zou moeten ruilen met zijn collega Mike Noersalim van Biza, klonk dan ook als muziek in de oren van de stichting. Minister Moestadja, ga daarom terug naar Biza, want daar hoort u als cultureel antropoloog thuis en vooral ook voor ons proces van natievorming. Dan komen wij met allen ook met u mee!

Onderzoeksteam Massagraf 1902 Mariënburg,
Benjamin S. Mitrasingh
archeoloog
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May