Brokopondo voert controle op bij oorden en kraampjes
06 Sep 2015, 18:14
foto
Het team samengesteld door de dc bezig met controle in Brokopondo. (Foto: BIC Brokopondo)


Districtscommissaris (dc) Ivonne Pinas van Brokopondo heeft een team samengesteld dat controle uitvoert op de vakantieoorden. Zaterdag is een bezoek gebracht aan Klaaskreek, Babunhol en Koinaresort. Op Klaaskreek waren diverse verkopers van etenswater verrast door de controle, maar de meesten verleenden alle medewerking. Een van de verkopers is flink tekeer gegaan tegen het controleteam, meldt het Burger Informatie Centrum Brokopondo.

"De bevolking moet zo goed mogelijk beschermd worden," stelt de dc. Alle oorden en mensen die etenswaren verkopen, moeten voldoen aan de gestelde eisen. Veel mensen doen de oorden in de vakantie aan, daarom is er een verhoogde controle in deze periode. De eigenaren van de oorden hebben op tijd richtlijnen gekregen en weten wat de eisen zijn. Enkele van de voorwaarden zijn: het beschikken over minimaal 4 gecertificeerde life quards, reddingsboeien, goede afbakening en verantwoorde vuilverwerking.

Het team dat controle uitvoert bestaat uit de bestuursdienst, de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst, het Burger Informatie Centrum en leden van het Korps Politie Suriname. De oorden die beantwoorden aan de eisen, worden gecertificeerd. Kraampjeshouders die etenswaren verkopen, moeten hiervoor toestemming hebben van de dc en een bewijs van het Bureau Openbare Gezondheidszorg dat ze voldoen aan de eisen. Oorden en kraampjes waar zaken niet in orde zijn, worden direct gesloten. De dc benadrukt dat gezondheid en veiligheid op de eerste plaats komen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May