President Bouterse praat met Ravaksur
06 Sep 2015, 12:09
foto


Vertegenwoordigers van de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) en president Desi Bouterse praten vandaag op Brokobaka over de brief die de gezamenlijke vakbeweging heeft verzonden naar het staatshoofd. In de brief vraagt Ravaksur om terugdraaiing van de extra heffing op brandstof en de aangekondigde tariefsverhogingen voor de elektriciteit en water.

Ravaksur stelt in de brief dat de afgekondigde maatregelen het uitgavenpatroon van grote delen van de samenleving, “met name de leden van de bij Ravaksur en bij BvL aangesloten personen” serieus zullen ontwrichten. De gezamenlijke vakbeweging zegt zich uit dien hoofde niet met de afgekondigde maatregelen te kunnen verenigen.

“Wij achten de beleidsmaatregelen die zijn afgekondigd te rigoureus en doen een beroep op u om de maatregelen direct terug te draaien.” Ook vraagt de vakbeweging om met haar in overleg te treden over een samenhangend pakket van maatregelen en andere economische vraagstukken. Gezien het gesprek dat vandaag plaatsvindt heeft president Bouterse toegegeven aan het verzoek van Ravaksur om overleg over de maatregelen van de regering. Het is onduidelijk of er ook andere organisaties zijn uitgenodigd voor het gesprek.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May