Nog geen betrouwbare tips vermisten Hi-Jet
06 Sep 2015, 02:44
foto
De flyers zijn in verschillende talen gedrukt.


Hi-Jet heeft nog geen bruikbare tips gekregen over het verdwijnen van de helikopter met aan boord piloot Donavan ‘Don’ van Embricqs en technicus Ryatno ‘Noy’ Kertodikromo op 23 mei. Het bedrijf heeft flyers via de lucht gedropt boven de dorpen en goudmijnen Pusugru en Kwaku Gron. De kans is het grootst dat de helikopter zich in dat gebied bevindt, meent het bedrijf.

In de flyer wordt in het Nederlands, Surinaams, Engels en Portugees gevraagd om te helpen zoeken naar het toestel en de twee bemanningsleden. Ook zijn er meer dan tweehonderdduizend sms’jes verzonden met dezelfde oproep in de vier talen. Op 18 augustus heeft Hi-Jet aangekondigd een beloning van US$ 35.000 te geven voor de persoon die de vermiste helikopter met de twee bemanningsleden vindt.

Jerrel van Embricqs, eigenaar van Hi-Jet heeft aangegeven dat sinds de verdwijning van het toestel vanuit de lucht en op de grond is gezocht. "Het gebied waarin het toestel kan liggen is te groot om met de beperkte manschappen te zoeken. Daarom is het belangrijk dat de grondtroepen worden uitgebreid. Hoe meer mensen er zoeken, hoe groter de kans dat de helikopter en de jongens gevonden worden", legt Van Embricqs uit.

De vader van de piloot, Winston van Embricqs, hoopt dat de beloning mensen een extra zetje geeft om te helpen bij het terugvinden van zijn zoon en diens collega. "Veel Surinamers kennen het bos en vertoeven er graag. Het is nu vakantie en het zou geweldig zijn wanneer ze, aangemoedigd door de beloning, hun liefde voor het binnenland willen combineren met het zoeken naar onze jongens en hun toestel", zegt Winston van Embricqs. "Donavan heeft in zijn carrière als helikopterpiloot meer dan vijfhonderd reddingsvluchten uitgevoerd in Suriname. Nu zijn het Don en Noy die hulp nodig hebben. We hopen daarom dat de zoektocht een missie wordt van de Surinaamse gemeenschap."

Mensen die willen helpen met zoeken kunnen informatie over het gebied inwinnen bij Hi-Jet via het speciale telefoonnummer;
Voor Portugees 0487771 en mobiel 08166581
Voor alle andere talen; 048666 en mobiel 08969654
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May