Districtsraad Para gaat roekeloos gedrag aanpakken
05 Sep 2015, 19:04
foto
Door roekeloos gedrag worden levens van mensen op het spel gezet. (Foto: BIC Para)


De districtsraad (dr) van Para wil maatregelen tegen roekeloos rijgedrag van sommige autobestuurders op de primaire wegen in het district. Volgens de dr is het duidelijk gebleken dat overtreders niet schromen om hun eigen leven en dat van anderen in gevaar te brengen. Voertuigen rijden met hoge snelheid over de weg en voeren allerlei inhaalmanoeuvres uit. Tijdens een spoedmeeting met districtscommissaris John de La Fuente heeft de dr het plan voor veilig verkeer in de vakantieperiode doorgelicht.

De veiligheidsmaatregelen zullen volgens de drverscherpt worden. De zichtbaarheid van de politie zal verder opgevoerd moeten worden met motorsurveillance op alle primaire- en aanvoerwegen. Op strategische posten zal de politie ook controle werkzaamheden moeten uitvoeren. De bewustwording voor verantwoordelijk rijgedrag zal versterkt worden met het uitzenden van voorlichtingsfilmpjes op televisie. De raad wilt ook duidelijk maken dat alle wegen in Para door zones van bebouwde kom lopen.

De ondervoorzitter van de districtsraad, Brigitte Fer-Hardy, doet een beroep op bezoekers aan het district, om zich aan de regels van het verkeer te houden. Fer vindt dat de verkeersregels slechts een begeleidend karakter hebben. De principes voor een verantwoordelijk rijgedrag moet volgens haar in de persoon zitten die achter het stuur plaatsneemt. De volksvertegenwoordiger stelt dat mede-inzittenden hun leven ook niet moeten blootleggen aan een roekeloze bestuurder. Dit meldt het Burger Informatie Centrum Para.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May