FHR Institute for Social Studies trots op prestaties bij 15 jaar
23 Aug 2015, 00:01
foto
Hans Lim A Po, oprichter van het FHR Institute for Social Studies deelt een bul uit. (Beeld: René Gompers)


Blijde gezichten, diepe overdenkingen en veel lof uit binnen- en buitenland voor de jarige FHR Institute for Social Studies én oprichter Hans Lim a Po. De instelling bestond vrijdag 15 jaar. Het feest ging gepaard met een grootse buluitreiking in de Royall Ballroom. FHR heeft aan 160 afgestudeerden het diploma uitgereikt: tachtig ‘bachelors’ en evenveel ‘masters’.

Er is niet eerder zo een grote groep afgestudeerden geweest, deelden de verschillende sprekers mee. Later in het jaar wil het instituut nog eens 180 bachelors afleveren. FHR Institute for Social Studies is in 2000 opgericht. In samenwerking met geaccrediteerde partners, lokaal en internationaal, worden er opleidingen volgens internationale standaarden verzorgd. Door de samenwerking met geaccrediteerde partners wordt de kwaliteit en het niveau gewaarborgd, geeft Lim A Po aan. Vanaf de oprichting zijn er ruim 600 bachelors en 400 masters afgeleverd in management, rechten, internationaal recht, bestuurskunde en bedrijfskunde.

“Ik kijk met trots en tevreden terug,” zegt een stralende Lim a Po. “Maar het geeft ook de inspiratie om door te gaan.” De oprichting van het instituut is geïnspireerd door de vader van Lim A Po. De ‘passie voor leren’ wordt met de instelling verder verspreid onder de studenten. Zij verspreiden het verder op al de plekken waar ze werken geeft Lim a Po aan. De oprichter heeft diverse plannen klaarliggen om FHR groter te maken. “Ik wil de identiteit van FHR en Suriname gaan versterken zodat de Surinamer trots kan zijn op het instituut. Dat is mijn einddoel, daar ga ik aan werken.” Lim A Po heeft zijn dankbaarheid getoond met giften aan partners en de ‘harde werkers’. Bij het instituut zijn een aantal ballonnen de lucht ingelaten. “Het klinkt een beetje pathetisch,” geeft Lim A Po aan vóór de handeling. “Dit is een knipoog naar mijn vader die waarschijnlijk op dit moment deze kant uitkijkt.”

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May