Orkaan Danny neemt af in kracht
22 Aug 2015, 16:34
foto
Orkaan Danny zwakt af en zal morgen zijn verworden tot een tropische storm.


De aanhoudende maximale windsnelheden van orkaan Danny zijn afgenomen tot 155 km per uur met hogere windstoten. Volgens het National Hurricane Center in de Verenigde Staten ligt het centrum van deze categorie 2 orkaan 1.195 km ten oosten van de Benedenwindse eilanden.

Danny beweegt zich met 17 km per uur naar het west-noordwesten. Meteorologen verwachten dat hij een draai naar het westen maakt en toeneemt in snelheid. In de komende 48 uur wordt ook een extra verzwakking van Danny verwacht als gevolg van ongunstige winden. Danny zal naar verwachting zondag zijn gereduceerd tot een tropische storm bij het naderen van de Benedenwindse eilanden.

De windkracht bij een orkaan kan zich uitbreiden tot 30 km buiten het centrum, terwijl een tropische storm winden tot 95 km met zich meebrengt. Tot gisteren was Danny nog een categorie 3 orkaan met maximaal aanhoudende winden van 185 km per uur en hogere windstoten.

Meteorologen verwachten dit jaar minder activiteit in het orkaanseizoen –juni tot november- in de Atlantische bekken. Er wordt gerekend op 6 tot 10 tropische stormen en een zware orkaan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May