Verdachte beweert onder dwang gehandeld te hebben
22 Aug 2015, 04:22
foto


De verdachte Diego G. is door rechter Robert Praag verhoord. Hij zou samen met twee Jamaicanen een huis van een vrouw binnengedrongen zijn en haar mishandeld en beroofd hebben. De verdachte zei dat hij onder druk was gezet door de Jamaicanen om bepaalde handelingen te plegen.

Diego G. verklaarde dat de twee mannen hem voorhielden dat ze ergens geld zouden halen. Hij wist niet dat zij van plan waren om die vrouw te beroven. Toen ze daar aankwamen, klopten zij op de deur. De vrouw deed open en zij werd aangevallen. De mannen haalden houwers tevoorschijn en drongen de woning binnen. In opdracht van hen moest Diego G. de vrouw vastbinden, terwijl haar mond met een doek gesnoerd werd. De mannen maakten geld en sieraden buit.

De benadeelde heeft bij de politie aangegeven dat de mannen in het Nederlands en Sranan spraken. De verdachte beweerde dat er veel meer Engels gesproken werd met hier en daar wat Sranan. Ook gaf de benadeelde aan dat er een vuurwapen bij was. Diego G. ontkende dit. Officier van justitie, Bibian Tjin Liep Shie merkte op dat de verdachte niet deel hoefde te nemen aan het feit. Hij kon zich uit de voeten gemaakt hebben en de politie ingeschakeld hebben. Ook heeft hij een deel van de buit genomen. De verdachte zei dat hij bang was dat de Jamaicanen hem zouden vermoorden. Op 11 november zal deze zaak verder behandeld worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May