Vakbeweging draagt geen kandidaat-minister voor
22 Aug 2015, 00:54
foto


De vakbeweging zal definitief geen voordracht doen voor het samengevoegde ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en Arbeid. Kort voor de formatie van het tweede kabinet Bouterse, is de gezamenlijke vakbeweging (Ravaksur) in de gelegenheid gesteld om een kandidaat voor dit ministerie aan te dragen. Ravaksur laat deze beurt aan zich voorbij gaan.

Het besluit van de vakbeweging is dat president Desi Bouterse en zijn partij de post maar moeten invullen. De eis die de vakbeweging stelt is dat er afstemming wordt gepleegd. Moederbondsvoorzitter Errol Snijders zegt aan Starnieuws dat er modellen op tafel waren, die op problemen zijn gestuit. “Politiek is moeilijk en uiteindelijk beslist toch de politiek.” De problemen ontstaan als de vakbeweging een kandidaat uit een andere politieke partij voordraagt. De vakbeweging wilde daarmee een neutrale positie innemen. “Na de ervaring met ex-minister Michael Miskin, willen we dat het een succesministerie wordt. En zo gaat dat niet.”

De vakbeweging eist wel dat ze gekend word en dat er frequent contact is met de minister die op het departement komt. “Wij als vakbeweging willen weten wat het regeerakkoord is en of de 22 punten van Ravaksur erin zijn verwerkt.” Snijders wijst erop dat de Moederbond een onafhankelijk standpunt in deze heeft ingenomen. “De Moederbond heeft niet expliciet een kandidaat vooruitgeschoven, omdat we ervan uit zijn gegaan dat op basis van consensus een geschikte persoon moest worden aangewezen.”

Het verzoek om de ministerpost in te vullen was via Ronald Hooghart gekomen, “dus hebben wij het besluit van de vakbeweging ook via Hooghart bekendgemaakt.” Eerder heeft ook Ravaksur-voorzitter Robby Berenstein in de media aangegeven dat de vakbeweging geen kandidaat-minister zal voordragen. De vakbeweging tast namelijk in het duister over wat van deze minister wordt verwacht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May