Geen zicht op toenadering besturen brandweerbond
22 Aug 2015, 12:17
foto


De twee besturen van de bond bij de brandweer hebben nog niet met elkaar gesproken om tot een oplossing te komen over de vertegenwoordiging van de leden. De besturen onder leiding van John Seedorf en Clifton Pahalwankhan claimen beide dat zij rechtmatig op hun post zitten. Minister Jennifer van Dijk-Silos heeft de besturen meegedeeld dat zij niet met twee vertegenwoordigers van de bond zal praten. Zij is bereid om mee te helpen een oplossing te vinden.

Seedorf zegt aan Starnieuws dat hij het rechterlijke vonnis afwacht. Het bestuur-Pahalwankhan was naar de groene tafel gestapt om de administratie van de bond op te eisen. De rechter heeft de vorderingen afgewezen. "Dit betekent dat wij de rechtmatige vertegenwoordiger zijn," concludeert Seedorf. Hij wil het vonnis op schrift hebben, voordat hij verdere acties onderneemt. Pahalwankhan zegt dat hij de overwegingen van de rechter wil bestuderen, voordat hij kan stellen dat zijn bestuur niet rechtmatig gekozen is. Het vonnis is nog niet op schrift gesteld.

Seedorf had na de kennismaking met Van Dijk-Silos, Pahalwankhan beloofd dat hij afgelopen dinsdag contact met hem zou maken. Dit heeft hij niet gedaan. "Ik heb geen haast, ik wil eerst het vonnis op papier zien," zegt Seedorf. Tot dan zal de situatie zo blijven, zegt de vakbondsleider.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May