Eerste Atlantische orkaan 2015 dient zich aan
21 Aug 2015, 10:31
foto
Danny is de eerste orkaan van het Atlantische orkaanseizoen 2015.


De eerste orkaan van het seizoen 2015 in de Atlantische Oceaan heeft zich aangediend. Danny heeft maximaal aanhoudende winden van 120 km per uur en krachtigere windstoten.

Het centrum van het oog van orkaan Danny is volgens het National Hurricane Center in de Verenigde Staten gelegen op 1.755 kilometer ten oosten van de Bovenwindse Eilanden. De orkaan beweegt zich in west noordwestelijke richting met een snelheid van 19 km per uur. De verwachting is dat hij dit pad de komende dagen zal blijven volgen en vandaag wat in kracht kan toenemen.

Volgens meteorologen is Danny een kleine tropische cycloon. De windkracht bij orkanen breidt zich uit tot 20 km van het centrum, terwijl tropische stormen windstoten kunnen hebben die tot 95 km gaan. Het Amerikaanse National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) voorspelt minder activiteit voor dit seizoen. Zij verwacht tussen de 6 en 10 tropische stormen, waarvan 1 tot 4 de orkaan-status kunnen bereiken.

Gemiddeld komen jaarlijks 11 tropische stormen en 6 orkanen voor in het Atlantische bekken. Volgens de deskundigen zal het aantal tropische stormen lager liggen dan het gemiddelde als gevolg van het weerfenomeen El Niño dat de vorming van stormen remt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May