Venezuela sluit grens met Colombia na aanval
20 Aug 2015, 19:24
foto
Vier personen waaronder drie militairen zijn gewond geraakt in een hinderlaag bij de Colombiaans-Venezolaanse grens. (Foto: Prensa Latina)


De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft de sluiting van de grens met Colombia gelast. Het bevel komt na een aanval op een militaire patrouille in de aangrenzende staat Tachira. Bij de hinderlaag zijn vier mensen gewond geraakt.

In telefonisch gesprek met het staatstelevisiebedrijf Venezolana de Television (VTV) heeft Maduro onmiddellijk People's Liberation Operation (PLO) ingezet tegen criminele bendes in het gebied. Hij zei dat hij in contact blijft met zijn minister van Defensie, het hoofd van het Strategisch Operationeel Commando en met het hoofd van het Integraal Defensie Gewest (Redi) van de Andes.

Maduro heeft zijn medeleven uitgesproken over de aanval op de soldaten die waren ingezet tegen paramilitaire smokkelmaffia's die vanuit Colombia opereren. Twee motorrijders hebben de militairen daarbij van achteren beschoten.

Na de aanval woensdag middernacht, zijn leger en politie veiligheidstroepen ingezet langs de Colombiaans-Venezolaanse grens, om de zes personen die verantwoordelijk zijn voor de aanval, aan te houden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May