Adhin rekent op een efficiënte samenwerking met DNA
20 Aug 2015, 13:32
foto
De nieuwe Raad van Ministers presenteert zich aan De Nationale Assemblee. (Foto: Raoul Lith)


De leden van de Raad van Ministers hebben zich bij de opening van de eerste reguliere vergadering van De Nationale Assemblee (DNA) vandaag, voorgesteld aan het college. Vicepresident Ashwin Adhin hoopt dat efficiënt kan worden samengewerkt met de volksvertegenwoordiging. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons streeft ook efficiëntie na, maar benadrukt dat dit niet ten koste moet gaan van de verantwoordingsplicht die de regering heeft naar de volksvertegenwoordiging.

Het Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) wijst er gelijk op dat president Desi Bouterse ontbreekt. Hij hoopt dat het vorige beleid niet wordt voortgezet waarbij het staatshoofd sporadisch aanwezig was op de vergadering. Hij haalt ook aan dat weinig ministers tijdens de vorige periode de eindstreep hebben gehaald.

Simons benadrukt dat de regering verantwoording verschuldigd is aan De Nationale Assemblee. De vicepresident voert namens de president het woord en de ministers als lid van de Raad van Ministers. Net als bij de vorige zittingsperiode is afgesproken dat minstens vier ministers aanwezig zijn bij vergaderingen, onder wie Binnenlandse Zaken. Bij de begrotingsbehandeling is de gehele regering gewenst.

Adhin kondigt aan dat de regering diverse wetten in voorbereiding heeft. Deze zullen binnenkort opgestuurd worden naar De Nationale Assemblee. Hij haalt aan dat in de vorige periode ook veel werk is verzet. De regering heeft een lijst van wetten opgesteld en zal deze zo snel mogelijk opsturen naar het college. Hij rekent op een vruchtbare samenwerking met De Nationale Assemblee.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May